آریایی ها

آریایی ها ساخت وبسایت های حرفه ای با آموزش های عالی

زبان های کد نویسی

زبان های کد نویسی

در کد نویسی وب و طراحی وب سایت چندین زبان کد نویسی وجود دارد که به هرکدام می پردازیم

اولین زبان HTML هست

HTML مخفف Hyper Text Markup Language هست که در زبان فارسی زبان نشانه گذاری فرا متنی گفته میشود.

html

برای قرار دادن هر اجزایی در صفحه‌ی وب از HTML استفاده می‌شود. مثلاً می‌توانید به کمک این زبان یک متن را در سایت قرار دهید اما این متن هیچ استایل و ویژگی خاصی ندارد. برای تغییر سایز فونت، رنگ نوشته و ایجاد رنگ پس‌زمینه برای آن باید از زبان CSS کمک گرفت که در جلو تر css را توضیح میدهیم

ساده تر بگیم HTML مثل بدن انسان است اما بدون پوست و ماهیچه و رگ ها فقط استخوان ها وجود دارند.

تاریخچه HTML

در سال ۱۹۸۰ فیزیک دانی به نام تیم برنز لی که با پروژهٔ CERN همکاری داشت ENQUIRE را طراحی و ارائه کرد که یک سیستم مهم برای محققان CERN بود تا اینکه از این داده‌ها به شکل مشترک استفاده کنند. در سال ۱۹۸۹، Berners- Lee یک یادداشت پیشنهاد یک سیستم ابر متن مبتنی بر اینترنت نوشت. Berners- Lee یک نوع خاص HTML را مشخص نمود و یک نسخهٔ جستجوگر و نرم‌افزار سرور را در انتهای۱۹۹۰ نوشت. در این سالیان این فیزیکدان و مهندس سیستم‌های داده‌های CERN به نام Robert Cailliau یک سرمایه‌گذاری مشترک را انجام دادند ولی این پروژه به شکل رسمی توسط CERN دنبال نشد. در یادداشت‌های شخصی او از سال ۱۹۹۰ اشاره شده‌است که برخی از مناطق مختلف ابر متن (hypertext) به کار گرفته شده‌است و در ابتدای آن از یک دائرةالمعارف استفاده گردید.

اولین بار شرح کامل HTML به این شکل بود که به آن در نسخه‌های قبلی “HTML Tags” گفته شد که برای اولین بار توسط Berners –Lee در سال ۱۹۹۱ روی اینترنت قرار گرفت؛ که آن توصیف ۱۸ عناصر شامل عناصر اولیه، طراحی نسبتاً ساده از HTML بود. به غیر از Hyperlink این موارد تحت تأثیر SGMLguid در فرمت مبتنی بر SGML قرار گرفت و در پروژهٔ CERN به کار. رفت یازده مؤلفه از آن در HTML 4 نوشته شده‌است.

CSS چیست ؟

CSS مخفف Cascading Style Sheets هست که در زبان فارسی به آن برگه های سبک آبشاری گفته میشود.

css 3

CSS تعیین می‌کند هر کدام از عناصر HTML چگونه نمایش داده شوند. در واقع به کمک آن می‌توان برای هر عنصر از صفحه، سبک نمایشی خاصی ایجاد کرد. با این ابزار به اجزای صفحه‌ی وب، رنگ و لعاب می‌دهیم تا صفحات زیباتری داشته باشیم!

تعریف ساده تر از CSS ادامه همان بدن انسان هست که در مبحث قبلی گفتیم اگر بگوییم  HTML اسنخوان های بدن هست پس CSS همان صورت و زیبایی هایی بدن هست اما یک چیز اینجا کم هست اگر استخوان ها باشند و صورت و چهره و پوست باشد اما ماهیچه نباشند که نمی شود

پس ماهیچه ها چه چیزی هستند در کد نویسی

بله زبان دیگری هم وجود دارد به نام جاوا اسکریپت هست JavaScript که در جلو تر به آن می پردازیم

ساختار آبشاری به چه معناست ؟

فایل‌های css به روش‌های مختلفی به فایل html افزوده ‌می‌شوند. گاهی درون تگ HTML نوشته می‌شوند. گاهی در یک فایل جداگانه نوشته و به HTML اضافه می‌شود و …
گاهی ممکن است به یک تگ مشخص چند استایل مختلف داده شود. برای مثال درون فایل html، یک تگ

JS چیست؟

JS مخفف شده JavaScript هست نوعی زبان برنامه نویسی و کد نویسی وب هست.

js

خیلی خلاصه میتوان گفت که جاوا اسکریپت (JavaScript) یا به اختصار js یک زبان برنامه‌نویسی در وب است که می‌تواند کدهای HTML و CSS را تغییر دهد در یک صفحه‌ی وب می‌توان به کمک کدهای HTML تعدادی تصویر قرار داد و به کمک CSS به آنها سبک متفاوت بخشید و چیدمان را تغییر داد. اما اگر بخواهیم این تصاویر به صورت یک اسلایدر همراه با افکت‌های مختلف در صفحه نمایش داده شوند چه باید کرد؟ اینجاست که باید به سراغ زبان جاوا اسکریپت رفت و آلبوم تصاویر را به یک اسلایدر پویا و جذاب تبدیل کرد.

مثالی ساده توضیح JS

یادتون هست گفتیم HTML استخوان های بدن انسان هست

و گفتیم CSS پوست و صورت و چهره ما هست

و حالا JS یا همان جاوا اسکریپت هم ماهیچه ها را تشکیل می دهند

WHAT IS CSS

موفق و پیروز باشید 🙂 تهیه شده با ❤

سیستم های مدیریت محتوا

سیستم های مدیریت محتوا CMS چیست؟

CMS که مخفف Content Management System است روز به ‌روز تکامل بیشتری پیدا می‌کند و از یک پلتفرم راه‌اندازی محتوای دیجیتال به یک سیستم کامل تبدیل می‌شود. به بیان ساده‌تر در فارسی به آن سیستم مدیریت محتوا می‌گویند

به بیان ساده‌تر سیستم مدیریت محتوا یا CMS، یک نرم‌افزار رایگان است که به کاربران اجازه می‌دهد تا در تولید و ویرایش محتوای دیجیتال که ممکن است در صفحات وب‌سایت و پست‌های وبلاگ قرار داده شود، مشارکت کنند. یک سیستم مدیریت محتوا به شما کمک می‌کند تا محتوای دیجیتال خود را بنویسید، آپلود و ویرایش کنید، به آن عنوان و تصویر اضافه کنید و کارهای پشت‌صحنه‌ای مانند سئو را انجام دهید.

سیستم‌های مدیریت محتوا از قابلیت‌ها، ویژگی‌ها و بخش‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که در تصویر زیر به این بخش‌ها و ویژگی‌ها اشاره شده است

content-management-system

سیستم‌های مدیریت محتوا روز به روز تکامل بیشتری پیدا می‌کنند و دارند از یک پلتفرم راه‌اندازی محتوای دیجیتال به یک سیستم کامل تبدیل می‌شوند. در بین افراد عادی که تخصصی در زمینه CMS ندارند، معروف است که سیستم مدیریت محتوا به سیستمی گفته می‌شود که با آن بتوانیم یک وب‌سایت راه اندازی کنیم و برای این امر کافی است که CMS مورد نظر خود را انتخاب و آن را نصب کنید.

مدیریت محتوا های خیلی زیادی وجود دارد به چند تا از آن ها می پردازیم

مدیریت محتوا های معروف

وردپرس

جوملا

پرستاشاپ

وردپرس چیست؟

wordpress

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن باز (open source) تحت وب و رایگان می‌باشد، شما با این نرم‌افزار مدیریت محتوا می­‌توانید محتوا و مطالب سایتتان را به‌راحتی مدیریت کنید.

با استفاده از وردپرس می­‌توان گونه­‌های مختلفی از وب­‌سایت را بسازیم. وردپرس شامل تعداد زیادی قالب­‌های متنوع و پوسته­‌های وردپرسی است همچنین افزونه‌­های وردپرس به شما کمک می‌کند تا بخش‌­های مختلفی را به سایت خود اضافه کنید.
شما می­‌توانید با استفاده از وردپرس یک سایت را بدون نیاز به مهارت برنامه­‌نویسی یا کمک گرفتن از برنامه‌نویس راه‌­اندازی کنید.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) همه‌کاره و چندمنظوره تحت وب است، که با زبان PHP برنامه‌نویسی شده و شما می‌توانید با آن انواع سایت‌های وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راه‌اندازی کنید.

وردپرس یک نرم‌افزار ارائه محتوا به‌صورت متن باز است که بر اساس سادگی در کارکرد و سرعت و تجربه کاربری عالی متمرکزشده است. وردپرس با یک جامعه فعال و قلبی متن باز شروع به کار کرده و می‌تواند به شما کمک کند یک وب‌سایت عالی راه‌اندازی کنید.

وردپرس در بین سیستم های مدیرت محتوا و سایت سازی برتری دارد و بیشتر سایت ها با وردپرس ساخته شده است

با آمار جهانی حدود 80 درصد سایت ها از وردپرس استفاده میکنند

وردپرس از زبان فارسی پشتیبانی میکند

وردپرس به زبان ساده

ما یک دیواری را داریم و میخواهیم آن را با کاشی و غیره زیبا کنیم

خب این دیوار رو وردپرس برای ما ساخته

و ما فقط اون رو زیبا سازی و جلوه و ویژگی میدیم

جوملا چیست ؟

joomla

در پاسخ به سوال سیستم مدیریت محتوا جوملا چیست بایستی گفت جوملا نرم افزار مدیریت محتوای رایگان است که بصورت متن باز در اختیار کاربران قرار دارد که برای هر نوع سایت ساده و یا پیچیده قابل بکارگیری است. زبان برنامه نویسی جوملا PHP بوده و از بانک اطلاعاتی MySQL استفاده می کند. از ویژگیهای آن می توان به ذخیره گاه صفحه اشاره نمود که به افزایش قدرت اجرای آن کمک می کند.

نام جوملا گرفته شده از واژه‌ای در زبان سواحیلی است که به معنی «همه با هم» یا «همگی» است. این cms بسیار زیبا و قدرتمند دارای توانایی های بسیار زیادی می باشد از جمله:  ایجاد فروشگاه اینترنتی  راه اندازی فروم  چت و پشتیبانی  مدیرت فایل ها  سیستمهای پیشرفته تبلیغات و … امکان ساخت انواع فرمها  امکانات مقالات و اخبار گالری و مولتی مدیا تفویم شمسی و میلادی ادیتور (ویرایشگر)  مدیریت و ثبت نام حرفه ای از کاربران سایت وضعیت هواشناسی  قالب های متنوع و زیبا  دانلود و اشتراک فایلها و…

پرستاشاپ چیست ؟

prestashop

پرستاشاپ یک سیستم فروشگاه ساز اینترنتی است که به صورت رایگان در دسترس قرار گرفته است. این سیستم با برنامه نویسی PHP و دیتابیس MySQL طراحی و برنامه‌نویسی شده است که با نصب آن بر روی هاست می‌توانید فروشگاه خود را در زمانی کوتاه ایجاد کنید.

این سیستم هم مشابه سایر سیستم‌ها مانند ووکامرس، به گونه‌ای طراحی شده است که قادر به استفاده از انواع قالب برای فروشگاه هستید و به کمک ماژول‌هایی که دارد می‌توانید امکانات فروشگاه اینترنتی خود را توسعه دهید.

موفق و پیروز باشید 🙂 تهیه شده با ❤

دامنه چیست

دامنه چیست ؟

دامنه چیست؟ به زبان ساده دامنه همان آدرس وب سایت شما هست که در گوگل و تمام جهان معرفی میشود

و دامنه با اتصال به هاست میتواند با محتویات هاست را در اینترنت بارگذاری کند

تعریف تخصصی دامنه

domain

دامنه یا دامین همان آدرس سایت شما است. درواقع همان آدرسی که کاربر در نوار مرورگر شما مشاهده می‌کند همان Domain شما است. با توجه به اینکه اینترنت به‌عنوان یک شبکه جهانی از سایت‌ها و شبکه‌های متعددی تشکیل‌شده است؛ هرکدام از این شبکه‌ها دارای URL و آدرس مخصوص به خود هستند؛ و از این طریق است که کاربران و اینترنت قادر به شناسایی شما هستند.

هر کامپیوتر دارای یک آدرس IP مخصوص به خود می‌باشد. که از این آدرس جهت شناسایی آن استفاده می‌شود. این آدرس شامل یک سری از اعداد است. اما به یاد داشتن یک آدرس IP به دلیل اینکه از مجموعه‌ای از اعداد تشکیل‌شده کار سختی است. به همین دلیل است که از دامنه استفاده می‌شود. دومین دربرگیرنده یک نام است که به‌وسیله آن کاربر می‌تواند از آن جهت جستجو سایت موردنظر خود استفاده کند.

روی کار آمدن دامنه باعث شد که کاربران به‌راحتی بتواند سایت خود را پیدا کنند؛ و به‌این‌ ترتیب نیاز به به یاد داشتن یک سری اعداد طولانی نیست. دامین یک آدرس است که فقط منحصر به خود است. و تنها شما هستید که از آن استفاده می‌کنید. نام دامنه، آدرس وب‌سایتی است که در نوار آدرس یا url مرورگر مشاهده می‌نمایید. به عبارت ساده، اگر وب‌سایت شما یک خانه بود، نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود.

دامنه ها پسوند های زیادی دارن معروف ترین آنها

ir.

com.

net.

org.

تمام این پسوند ها را توضیح خواهیم داد

پسوند ها

1.پسوند .com

پسوند دات کام را می توان رایج ترین پسوند میان تمامی پسوندهای دامنه دانست. کام مخفف commercial  به معنی تجاری است. به همین خاطر استفاده از com. برای کسانی که قصد دارند تجارت الکترونیک خود را داشته باشند بسیار مناسب است. اکثر شرکت های فعال در سرتاسر جهان از این پسوند برای ساخت دامین خود استفاده می کنند.

2.پسوند .net

این پسوند مخفف network  به معنای شبکه می باشد. به همین دلیل برای شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات اینترنتی مثل هاست، فروش دامنه و غیره فعالیت می کنند، مناسب می باشد.

3.پسوند .org

پسوند org. یکی دیگر از پسوندهای رایج است که مخفف کلمه  organization به معنای سازمان است. معمولا از این پسوند برای دامنه سازمان های خصوصی که فعالیت های آن تجاری نمی باشد، استفاده می شود.

4.پسوند .ir

این پسوند انحصارا متعلق به دامنه های ایرانی است. کسانی می توانند برای ثبت این دامنه اقدام کنند که به شکل رسمی مقیم کشور ایران هستند. این پسوند به دلیل ایرانی بودن و همچنین رایج بودن به یکی از پسوندهای محبوب برای ثبت انواع دامنه سایت ها تبدیل شده است ir. انواع مختلفی دارد که در ادامه آنها را معرفی خواهیم نمود.

موفق و پیروز باشید 🙂 تهیه شده با ❤

دیتابیس چیست

دیتابیس

دیتابیس یا همان پایگاه داده چیست ؟

Database

به زبان ساده

دیتا  (Data)به معنی مجموعه ای از کدها هست

و

بیس (base)  به معنی پایه و پایگاه است

دیتابیس به معنی ساده یک کُمد هست که در آن همه چی دسته بندی شده است و مرتب اجرا میشد

در دیتابیس ها جداولی هستن که اطلاعات و کد ها به صورت مجزا اجرا میشود

تعریف تخصصی دیتابیس

پایگاه داده یا بانک اطلاعاتی یا دیتابیس مجموعه‌ای متشکل از این داده‌های ساخته یافته است که در قالبی ذخیره شده و توسط ابزارهای الکترونیکی به راحتی در دسترس، کنترل و بروزرسانی است. یک دیتابیس یا پایگاه داده، می‌تواند حاوی یک یا چند جدول باشد. هر جدول هم می‌تواند حاوی ستون‌ها و سطرهای مختلفی باشد که اطلاعات را بصورت سازماندهی شده نگه‌داری می‌کند

به عنوان مثال می‌توان به زبان ساده، ثبت‌نام در یک مدرسه را در نظر بگیرید. تمام جزئیات دانش‌آموزان در یک پرونده واحد وارد می‌شود. جزئیات مربوط به دانش‌آموزان را در این پرونده می‌توانید دریافت کنید. به این پرونده پایگاه داده می‌گویند که به راحتی می‌توانید به اطلاعات هر دانش‌آموزی دسترسی پیدا کنید

انواع مدل‌های پایگاه داده

دیتابیس شامل اجزا و بخش‌های مختلفی است که وظیفه سازماندهی اطلاعات را بر عهده دارند. این اجزا شامل جداول، ستون‌ها، ردیف‌ها، فرمت‌ها هستند. در دیتابیس، داده‌ها در جداولی متشکل از ردیف‌ها و ستون‌ها ایجاد می‌شوند.

بنابراین داده‌ها به آسانی بروزرسانی، گسترش و حذف می‌شوند. انواع مختلفی ازپایگاه‌های داده وجود دارد که بر اساس مدل‌ها و چیدمان اطلاعاتی که استفاده می‌کنند، تقسیم‌بندی می‌شوند.

بهترین و معروف ترین سیستم ،کار با پایگاه داده ها

MY SQL

server

my sql که یک شرکت سوئدی به نام MySQL AB در ابتدا MySQL را در سال ۱۹۹۴ توسعه داد. شرکت فنی آمریکایی Sun Microsystems  پس از خرید MySQL AB در سال ۲۰۰۸، مالکیت کامل را به دست آورد. غول فناوری اوراکل ایالات متحده، در سال ۲۰۱۰ خود Sun Microsystems را به دست آورد و MySQL از آن سال به بعد، متعلق به اوراکل بود.

توجه به تعریف کلی MySQL  در واقع یک سیستم مدیریت پایگاه داده‌ای database است که به صورت رابطه‌ای منبع باز (open source) سرور خدمات دهی می‌کند

و در دیتابیس زبان های مختلفی وجود دارد معروف ترین آنها SQL هست

SQL چیست ؟

sql

SQL مخفف Structured Query Language به معنی فارسی زبان پرس‌وجوی ساختار یافته

Screenshot 110

س کیو اِل یک زبان استاندارد برای دسترسی و کار با پایگاه‌داده (database) است.

این زبان از سال 1987 یک زبان استاندارد بین المللی (ISO) بوده است.

موفق و پیروز باشید 🙂 تهیه شده با ❤

هاست چیست

هاست به زبان ساده

مطمعاً تاحالا به گوگل رفتید و چیزی رو سرچ کردید و نتایجی هم برای شما نشان داده این نتیجه ها همه سایت هایی هستن که مقاله هایی درباره اون موضوع نوشته شده است

سایت یک مکانی هست که در اون مقاله ها و امکاناتی در اخیتار فضای مجازی قرار میدهد و شما می توانید استفاده کنید

سایت های زیادی وجود دارند مانند سایت های آموزشی سایت های خدماتی و …

این سایت ها همه در جایی ساخته می شود که سرور یا هاست نام دارد

در جلوتر توضیح میدهیم سرور و هاست چیست

دراین مقاله میخواهیم کمی در مورد سرور و هاست توضیح دهیم و بگوییم که از چه قسمت هایی تشکیل شده و کار هر قسمت را توضیح دهیم

تعریف تخصصی هاست

data-server

هاست یا host به فضایی گفته می‌شود که در آن اطلاعات و فایل‌های وب‌ سایت بارگذاری می‌شود هاست به افراد، شرکت ها و سازمان ها امکان می‌دهد تا وب سایت خود را روی اینترنت قرار دهند تا برای همگان از طریق شبکه جهانی وب قابل مشاهده و در درسترس باشد. به صورت دقیق ‌تر به فضایی که بر روی سرور اختصاصی یا سرور مجازی جهت ارائه یا نمایش وب سایت اختصاص داده می‌شود هاست می‌گویند. اصطلاح هاست با نام های میزبانی وب، وب هاست، Host  و Web Hosting نیز شناخته می‌شود.

هاست از کامپیوترهای مخصوص به نام سرور ارائه می‌شود که این سرورها به صورت 24 ساعته روشن هستند و به اینترنت پرسرعت متصل می‌باشند. با قرار گرفتن فایل ها و کدهای وب سایت در هاست و سپس اتصال یک دامنه به آن، امکان راه اندازی وب سایت ایجاد می‌شود و هنگامی که کاربران اینترنت می‌خواهند وب سایت شما را مشاهده کنند تمام کاری که باید انجام دهند این است که آدرس وب سایت یا دامنه شما را در مرورگر خود تایپ کنند. سپس رایانه آنها به سرور هاست متصل و صفحات وب سایت شما از طریق مرورگر به آنها نمایش داده می‌شود.

هاست برای هر وب سایت ضروری می‌باشد و مکان سایت شما در اینترنت است، یک فضای ذخیره سازی آنلاین که اطلاعات، تصاویر، فیلم و سایر محتویات وب سایت شما را در خود جای داده است. به طور خلاصه، هاست فرآیند اجاره یا خرید فضا برای ایجاد یک وب سایت در شبکه جهانی وب است.

محتوای وب سایت مانند کدهای PHP،HTML،CSS ، تصاویر و فیلم ها باید روی یک سرور قرار بگیرد تا به صورت آنلاین قابل مشاهده باشد.

سرور کامپیوتری است که 24 ساعته روشن است و در دیتاسنتر نگهداری می‌شود و سایر کاربران وب را از هر نقطه جهان از طریق اینترنت به سایت شما متصل می‌کند. سرور بدون هیچ گونه وقفه ای اجرا می‌شود به گونه ای که وب سایت شما در تمام مدت برای هر کسی که می‌خواهد آن را ببیند در دسترس است. و شرکت ارائه دهنده خدمات هاست و میزبانی وب، وظیفه نگه داشتن سرور و اجرای آن، محافظت از آن در برابر حملات مخرب و انتقال محتوای وب سایت شما (متن ، تصاویر ، فایل ها) از سرور به مرورگرهای بازدید کنندگان سایت شما را بر عهده دارد. ممکن است روی یک سرور هاستینگ 1 یا 100 سایت و یا حتی بیشتر میزبانی شود. تعداد سایت های روی یک سرور به قدرت پردازنده سرور، رم ، فضای سرور و میزان استفاده هر سایت از آن بستگی دارد

موفق و پیروز باشید 🙂 تهیه شده با ❤

آریایی ها

ارسال اطلاعات ، لطفاً منتظر بمانید ...

ورود به حساب کاربری

برای استفاده از خدمات ابتدا وارد شوید

ورود با اکانت گوگل
تاکنون عضو این وب سایت نبودید؟ ثبت نام
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ثبت نام

جهت استفاده بیشتر از خدمات سایت ما ثبت نام کنید

ورود با اکانت گوگل
بازگشت به ورود
20 ارسال مجدد کد تایید
بازیابی پسورد
بازگشت به ورود
کد تایید

جهت استفاده بیشتر از خدمات سایت ما ثبت نام کنید

20 ارسال مجدد کد تایید
جستجو
  • خانه
  • فروشگاه
  • تعرفه
  • ابزار ها
    • 2048
    • ساعت
    • ماشین حساب
    • روح متحرک
  • خانه
  • فروشگاه
  • تعرفه
  • ابزار ها
    • 2048
    • ساعت
    • ماشین حساب
    • روح متحرک
فضای مجازی
Instagram Envelope Whatsapp Telegram
ورود
ثبت نام